Leidse Studenten Hardloop- en Atletiekvereniging

L.U.H.V. CurrimusDe Leidse Universitaire Hardloopvereniging Currimus (L.U.H.V. Currimus) is een jonge studentenvereniging, opgericht in 2007, waarin uitdaging en groei op sportief gebied worden afgewisseld met gezellige studentenactiveiten. Sinds 2017 is Currimus onderdeel van Leiden Atletiek en maken we gebruik van de faciliteiten van Leiden Atletiek. We bieden onze leden professionele training en begeleiding, georganiseerde deelname aan (studenten)hardloopwedstrijden en allerlei andere gezellige activiteiten. Kenmerkend voor Currimus is het open en energieke karakter, de succesvolle competitieve hardlopers en de deelname aan een groot aantal sportevenementen, zowel individueel als in teamverband. Currimus is er zowel voor de beginnende als de gevorderde loper: met verschillende trainingsgroepen en een diverse groep leden is er voor iedereen een plekje.

De tweewekelijkse trainingen van Currimus zijn gericht op lange wegafstanden, variƫrend van 5 kilometer tot (halve) marathons. Als lid kun je zelf sportieve doelen zetten: bepaalde afstanden, nieuwe snelheidsrecords of een algemene conditieverbetering. Naast de Currimustrainingen, kunnen leden zich ook aansluiten bij alle andere trainingsgroepen van Leiden Atletiek, zoals de sprintgroep of de meerkampgroep. Kijk voor meer informatie over deze groepen op leidenatletiek.nl.

Naast de Currimustrainingen worden er regelmatig andere gezellige activiteiten georganiseerd. Zo hebben we een tweewekelijkse borrel, gaan we twee keer per jaar op trainingsweekend, hebben we onze eigen clubkampioenschappen en doen we mee aan grote studentenwedstrijden zoals de jaarlijkse Batavierenrace. Sportieve prestaties worden dus regelmatig afgewisseld met een feestje of andere activiteit!