Leidse Studenten Hardloop- en Atletiekvereniging

Loading...


Verslag Mei 2020


Nieuwsverslag mei: 

Currimus Coopertest Challenge: 


Het weekend van 16 en 17 mei was erg spannend want toen was het tijd voor de enige echte Currimus Coopertest Challenge! Er waren verschillende wedstrijdjes tegelijkertijd, zo ging het niet alleen maar om de verst gelopen afstand bij de heren of de dames maar ook wie het beste kon gokken wat de gemiddelde afstand gelopen was. Bij de dames won Lotte met 3240 meter en bij de heren won Jurrian met 3730 meter, Gefeliciteerd alletwee! De gemiddelde afstand die uiteindelijk gelopen was 2880 meter en diegene die het er dichtst bij zat was, tromgeroffel..... Laura! Het was nog de vraag of de zak spekjes uiteindelijk bij haar terecht zou komen maar dat is zoals jullie kunnen zien gelukt:). 

Wist je dat: 

 • Je altijd de leukste roddels bij Iris Jong kwijt kan om ze in de nieuwsbrief te laten verschijnen?
 • Er de laatste tijd erg veel currimusjes verhuist zijn dus als je nog een leuk gespreksonderwerp wilt voor de volgende training je altijd kan vragen naar de huidige woonsituatie van iemand?
 • Er zelfs twee zusjes, Amber en Flora mee hebben gedaan aan de Currimus Coopertest Challenge? 

Loperspraat: Lucia Lanooy.

Wat is je leukste ervaring met Currimus?
Hier moest ik even over nadenken. Ik vond het heerlijk de afgelopen weken überhaupt weer te mogen trainen in een groep. Als je lang niets mag ben je al heel blij met de kleine dingen. Ik had me opgegeven voor het trainingsweekend en de Batavierenrace maar die gingen helaas niet door, dus hopelijk maak ik die mee volgend jaar!
Wat is je favoriete training?
Mijn favoriete training is de training op dinsdag met William. We zijn een klein groepje en het is altijd gezellig. Omdat ik pas net begonnen ben met hardlopen is het fijn om persoonlijke tips te krijgen. Ook kunnen we altijd goed met elkaar lachen.
Wie wil je vandaag in het zonnetje zetten?
Ik wil graag Daphne in het zonnetje zetten. Sinds de introductietrainingen zijn wij goede vriendinnen. Ik word altijd gemotiveerd door haar enthousiasme. Deze dame staat erom bekend enorme afstanden te lopen (al dan niet met haar ultrarunner-boyfriend). Helaas is de marathon waar ze voor trainde uitgesteld en ze heeft momenteel ook nog eens een blessure (en dan noem ik corona niet eens). Soms zit het even niet mee. Ik hoop dat je snel weer pijnvrij kan komen trainen!
Wie nomineer je voor de volgende loperspraat?
Ik wil graag Femke nomineren voor de volgende loperspraat. Zij is net als ik een nieuw lid, ik ben erg benieuwd wat je van Currimus vindt!

10-07-2020

Verslag Maart 2020


Jeetje wat is er toch allemaal aan de hand in de wereld. De hele wereld staat op dit moment op z'n kop. Toch hebben wij allemaal heel veel geluk dat we onze grootste hobby, hardlopen, nog uit kunnen voeren in dit heerlijke weer! Zoals het er nu naar uitziet zullen de trainingen niet door gaan tot 28 april maar dit zou nog kunnen veranderen. Om toch een beetje motivatie te houden om lekker naar buiten te gaan en alle quarantainesnacks (is dat een woord) er af te lopen bedenken wij als bestuur samen met de trainers elke week een challenge. Op maandag wordt dan vervolgens in de groepsapp bekend gemaakt wie er heeft gewonnen! De eerste challenge was ren een figuur en daar zijn erg veel mooie rondjes van binnen gekomen! Deze nieuwsbrief is een beetje anders dan anders. Zo is er een corona trainingsschema van Roel met zijn video debuut met wat krachttoefeningen en natuurlijk gaat de loperspraat gewoon door met Suze dit keer! En lijkt de CPC al een eeuwigheid geleden maar dat was toch echt deze maand!

Challenge 1: ren een mooi figuur!
Om toch een beetje motivatie te houden voor het rennen bedenken het bestuur of de trainers elke week een challenge. De eerste challenge was ren een figuur en zoals je hierboven ziet is dat erg goed gelukt bij iedereen. 
De winnaars zijn: Marloes met de Curri-mus en Saskia en Fré met ene prachtige olifant!
Volgende challenge: ren een 45 minuten duurloop zo constant mogelijk als mogelijk is. 

Wist je dat: 
 • De crossfit gewoon doorgaat alleen dan via skype op maandag om 19.00 uur?  
 • Dat er in het begin van het Corona-tijdperk nog ge30-secondsd werd bij iemand thuis. 
 • De Marathon van Rotterdam verplaatst is naar 25 oktober, dezelfde dag als Etten-Leur? 
 • Tim en Jurrian op 1 maart aan het NK cross meededen? En dat Tim daarbij 5e werd in zijn categorie? En dat Jurrian in het verenigingsklassement zelfs 2e werd met Leiden Atletiek?
 • Je als student en lid van Currimus 15% korting op schoenen krijgt bij Runnersworld Leiden? 
 • Er allemaal heel leuke (loop)podcasts bestaan die enorm leuk zijn om tijdens het hardlopen/wandelen/fietsen te luisteren? Een paar tips: looppraat, haveagoodrun, susyqanda, manmanmandepodcast, wat ik wou dat ik wist! 
Loperspraat: Suze

Wat is je leukste ervaring met Currimus?
Wat een moeilijke vraag. Het lijstje met leuke ervaringen is al zo lang, en wordt (na het coronatijdperk) hopelijk alleen nog maar langer! Eén van de leuke ervaringen is het trainingsweekend in Amsterdam afgelopen zomer. Het was een supergezellig weekend, ik heb daar Iris (van het bestuur) leren kennen, het was echt heeeeerlijk weer en ik kon eindelijk weer een lekker rondje rennen na een hele lange blessure. Helaas, maar begrijpelijk, zijn er de komende tijd heel veel evenementen afgelast. De eerste activiteit met Currimus in mijn agenda is nu dus het trainingsweekend in Hamburg. Ik hoop echt heel erg dat dit door kan gaan! (en dat iedereen dan gezellig meegaat natuurlijk!)
Wat is je favoriete training?
Op dit moment is mijn favoriete training een rustige duurloop, en dan wel alleen natuurlijk. Lekker muziekje op en genieten van de zon. Ik hoop snel weer met Currimus te kunnen trainen, en dan is mijn favoriete training de duintraining!
Wie wil je vandaag in het zonnetje zetten?
Ik wil trainer Roel graag in het zonnetje zetten. Mede door het enthousiasme van Roel, zijn onze donderdagtrainingen altijd druk bezocht. Voor ieders gezondheid is het goed dat we nu individueel trainen, en zelfs dán gaat Roel gewoon door met het maken van een schema. En hij heeft speciaal voor ons zijn virtueel debuut gemaakt door een krachttraining in zijn tuin op te nemen. Super leuk dat we ook nu door Roel gemotiveerd worden om te blijven sporten :). Bedankt Roel!
Wie nomineer je voor de volgende loperspraat?
Ik wil graag Anne (onze nieuwe crossfit-trainer) nomineren voor de volgende loperspraat. Ik ben erg benieuwd hoe ze het vindt om crossfit-training te geven en ik vind het echt top dat de crossfit-trainers in deze tijd gewoon de trainingen voortzetten via Skype!


08-04-2020

Wissel ALV (Algemene Leden Vergadering )


ALV
De verbouwingen van het clubhuis zijn nog bezig, maar dat weerhield Currimus er niet van alvast de ledenvergadering te houden in het spiksplinternieuwe interieur. De hapjes en drankjes stonden klaar, de inschrijflijst was klaargelegd, de Currimusjes stroomden het gebouw binnen, en even later kon met een relatief hoge opkomst de vergadering worden geopend.
Na een bondige terugblik op het jaar van het oud-bestuur, een positieve balans van de penningmeester, en de rondvraag, ging de vergadering verder met het hoogtepunt van de avond.

Bestuurswissel
Een memorabel moment in de geschiedenis van Currimus heeft zich doen afspelen. Op 13 november 2019 is met een daverende meerderheid het nieuwe bestuur ingestemd tijdens de ALV.

Vol trots presenteert Currimus het geïnstalleerde 12e bestuur der L.U.H.V Currimus, genaamd "Beste beentje voor"
Praeses Jelle Steenbeek
Ab Actis Iris Jong
Quaestor Laura van Leusen
Assessor Externus Suze Does


14-11-2019

Verslag November 2019


Lekker crossen bij de Currimus Cross Competitie

Wat doet een trainer zoal bij Currimus? Hij leidt de troepen, zorgt voor schema’s, sleutels en geeft af en toe een gouden tip: doe eens een cross.
Wie bij dat woord aan crossfit denkt, komt al aardig in de buurt. Maar deelname aan een cross of veldloop vraagt nog meer van het eigen lichaam. Bovendien beoefenen crossers hun hobby lekker in de vrije natuur. Wat veldrijden is voor een wielrenner is veldlopen voor een atleet: je wordt er op alle terreinen sterker van.
Vooropgesteld: aan een cross moet je wel enig plezier beleven. Mensen met moddervrees kunnen beter een blokje om lopen. De rest raad ik aan deze winter eens deel te nemen aan een cross in de buurt.
Daarvan hebben wij Currimus-trainers er een aantal verzameld onder de noemer Currimus Cross Competitie (CCC). Het gaat om bestaande wedstrijden waaraan je zonder veel kosten en licentieverplichtingen kunt deelnemen. Een goede conditie en vooral goede zin zijn de belangrijkste voorwaarden.

De CCC bestaat uit vier crosses:Zondag 10 november Boscross (Noordwijk)
 • Zaterdag 30 november Sint Nicolaascross (Panbos, Katwijk)
 • Zondag 2 of 9 februari Onderlinge cross (Duinrell, Wassenaar)
 • Zaterdag 15 februari NSK cross (Asterix, Eindhoven)

We maken een onderling Currimus-klassement op, waarbij veel punten te verdienen zijn. Door te finishen verzamel je meteen al 20 bonuspunten per cross. De snelste Currimus-loper krijgt er 100 punten bij, de op een na snelste 99 en zo verder. Per persoon tellen de drie beste crossresultaten, waarbij de bonuspunten in alle gevallen meetellen. Voorbeeld: wie vier crosses voltooit scoort 80 bonuspunten en verder nog de drie beste noteringen. Zowel op de korte als lange afstand maken we onderlinge klassementen op, voor mannen en vrouwen. Om de stand bij te houden is nog een cijferfreak nodig (aanmelden bij trainer Tim). Ook proberen we een sponsor te strikken voor wat prijzen.
Meer dan om het ereschavot gaat het ons echter om de lol in het crossen. Aan een veldloop kun je meedoen op trainingsschoenen of op spikes, in clubkleding of in een wit sporttenue, maar aan het eind van de rit zien de meeste deelnemers zwart van de blubber. Soms is het raadzaam en goedkoper om vooraf in te schrijven.
Veel crossplezier! 

Halve Marathon Etten-leur

Dunja kwam met het idee om 1.45 te lopen...
Van de week bedachten Dunja en ik dat het wel gezellig was om samen te gaan lopen, maar Dunja wilde graag voor de 1.45 gaan. Ik dacht dat wordt wel erg hard, dus dat gaan we mooi niet doen. Toch had ik wel in gedachten dat ik een jaar geleden met de Zevenheuvelenloop 5.03 min/km heb gelopen en een stuk sneller ben geworden met Currimus. Veluweloop

Dit jaar was Currimus met twee teams goed vertegenwoordigd bij de Veluweloop: een12 etappe en ongeveer 90 kilometer lange estafetteloop door de mooie groene omgeving rondom Wageningen. De organisatie had zelfs voor een prachtige prive-camping gezorgd op de campus (lees: het grasveldje naast de tennisbaan). We ontvingen dan wel wat rare blikken van voorbijgangers, maar hoefden in ieder geval niet zaterdag om 6 uur 's ochtends naar Wageningen te vertrekken. Of we goed geslapen hadden, is natuurlijk een ander verhaal, aangezien het voor velen nog erg gezellig was vrijdagavond. En zij die met hun goede gedrag wel eerder probeerden te slapen, hoefden in ieder geval niet naar een zaklamp te zoeken in de tent, nu de tennislampen gelukkig ook 's nachts nog vol aan stonden. 
Zaterdag was het tijd voor de wedstrijd en begon het ook snel drukker te worden op het terrein. Na wat koffie en een goed ontbijt dat speciaal voor ons was verzorgd, waren we er helemaal klaar voor. Currimus 1 en 2 bleek zeker aan elkaar gewaagd en de strijd was dan ook zeker niet gelijk beslist. Uiteindelijk moest het eerste team het tweede voor laten gaan met maar vier minuten verschil. Aan inzet geen gebrek bij beide teams! Zo liep Anne twee etappes achter elkaar en rende ook Thijs de race van zijn leven. Hoewel hij na vrijdagavond niet meer binnen kreeg dan een banaan en iets voor de start toch nog maar besloot een erwtensoep naar binnen te gooien, was het moeilijk hem op de mountainbike bij te houden. Teun en Iris sloten de wedstrijd onder luide aanmoediging af en na een heerlijke maaltijd in dezelfde sporthal (waar we nu zeker niet meer eenzaam in de tafel in de hoek zaten) sloten we af met een mooi feestje. Het was weer een geslaagd weekend en hopelijk tot volgend jaar!
14-11-2019De Leidse Universitaire Hardloopvereniging Currimus is een jonge studentenvereniging, opgericht in 2007 met het doel hardlopende studenten zowel sportieve als gezellige activiteiten te bieden.

De vereniging is in haar bestaan constant doorgegroeid naar het huidige ledenaantal van 75 enthousiaste studenten van verscheidene achtergronden en sportieve ambities.

Lees meer >>>

Sponsors


Partners