Leidse Studenten Hardloop- en Atletiekvereniging

Loading...


Introductie trainingen

Geplaatst door: Hard van Stapel op 16-08-2019

Het nieuwe jaar gaat van start. Geen zin om de eerste maanden alleen te doorlopen? Loop gezellig mee met Currimus!

De introductie trainingen vinden plaats op:
* Dinsdag 3 september 19:00 - 20:00 (FB: https://www.facebook.com/events/328431527873929/)
* Donderdag 5 september 19:00 - 20:00 (FB: https://www.facebook.com/events/2918448631504451/)
* Dinsdag 10 september 19:00 - 20:00 (FB: https://www.facebook.com/events/2850326185284322/)
* Donderdag 12 september 19:00 - 20:00 (FB: https://www.facebook.com/events/2583073065253176/)

We verzamelen om 19u bij de atletiekbaan van Leiden Atletiek (Antonie Duycklaan 9a, 2334 ES Leiden).

Wanneer je naar de introductietraining komt, is het niet nodig je hier van tevoren voor op te geven. Wel stellen we het op prijs als je je kunt opgeven als "aanwezig" op de Facebook pagina https://www.facebook.com/events/328431527873929/.

Voorbereiding:
* Kom in je sportkleding, het liefst hardloopschoenen, of kleed je om in de kleedkamers tot 5 minuten voor aanvang
* Optioneel bidon met water of sportdrank
* Optioneel douchespullen om na afloop van de training te douchen
* Optioneel warmere kleding om niet af te koelen na de training

Als je niet bij de introductietrainingen kan zijn is er keuze om deel te nemen aan proeflessen gedurende reguliere trainingen. Neem hiervoor contact op met bestuur@currimus.nl. :)

Voor vragen/opmerkingen etcetera kan je ons ook bereiken via bestuur@currimus.nl
Voor vragen met enige spoed/tijdsnood, bijvoorbeeld als je het niet kunt vinden op de dag zelf: telefoonnummer 0613574733

Hopelijk tot dan!


Verslag Juli 2019

Geplaatst door: Hard van Stapel op 15-08-2019

Verfrissende activiteiten


In plaats van de crossfit-training had Tom een mystery-guest ingepland om ons de fijne kneepjes van de zwemtechniek bij te brengen. In eerste instantie werden we door de badmeester naar het amateurgedeelte gestuurd, omdat we - luisterend naar de kundige op- en aanmerkingen van onze eigen Erik - de boel een beetje ophielden. Toch leerden we snel. Aan de zwemkwaliteiten van onze leermeester konden we dan wel niet tippen, maar misschien werd hier wel de basis gelegd voor
eventuele triatlons.

Twee dagen later was het tijd voor het suppen. Bang voor het koude water en te lui om een barbeque te organiseren, zat het hele bestuur echter pizza te eten in een restaurant. Maar gezien de ervaringen op trainingsweekend was het vast een succes!

Vorige week werd het ene hitte-record na de andere verbroken, waardoor de strandloop werd afgelast. En na het zwembad en de Leidse grachten ontbrak alleen nog een zwemsessie in de zee. De groep strandlopers besloot daarom verkoeling te zoeken in Noordwijk en sloot de avond af met een drankje.
Wedstrijden


Ook waren er wat minder verfrissende activiteiten, maar die inspanningen werden wel beloond met mooie tijden. 14 juli vond de 10 van Noordwijk plaats. Lotte liep met 20:38 een mooie tijd op de 5 km, hoewel ze niet helemaal tevreden was over de derde kilometer. Er zit dus nog zeker verbetering in en met alle harde trainingsarbeid komt die 5 kilometer onder de 20 minuten vanzelf. Daarnaast liepen Simone en Jurrian een dik pr op de 10 kilometer. Jurrian werd zelfs 5e man met een tijd van 34:45 en Simone behaalde een mooie 23e plaats bij de vrouwen in 44:34. Daarnaast zijn er twee Westland runs geweest. De eerste was een 12 kilometer waar we uiteraard allemaal een pr liepen. Ook bij de andere wedstrijd was Currimus goed vertegenwoordigd op het snelle parcours van de Ruitenburg Run. Na de Marathon is Dunja niet meer te stoppen en liep hier een mooi persoonlijk record in 47:08. Ook in augustus is er weer een Westland run. Doe zeker mee, want dat sponsorgeld krijgen we niet zomaar!

Trainingsweekend 21 Juni 2019

Geplaatst door: Hard van Stapel op 15-08-2019

Vrijdag 21 juni was het zover: Currimus ging dit keer op trainingsweekend naar Amsterdam!


De verwachtingen waren daarom hooggespannen en ondanks Dunja's vriendelijke communicatie met de campingbaas werden we uit voorzorg op het B-veld van de camping gegooid samen met al die andere lastige groepen jongeren die mogelijk de gemoedelijke familievakanties zouden kunnen verstoren. Het weer zat mee en er werd zeker goed gebruik gemaakt van het naastgelegen zwembad. Zaterdagochtend was er al een hardlooptraining, zodat we die in ieder geval niet konden vergeten. Daarnaast was iedereen in ieder geval nog in de gelegenheid die nog fris en fruitig af te werken.

's Middags stond het kanoën en suppen op het programma. Uiteraard met weinig kleding, zoals ons was opgedragen. Hier werd het kaf van het koren gescheiden en bleek maar weer al te goed hoe belangrijk de core stability bij de crossfit is.
Ook wanneer je plank getorpedeerd wordt door de kano van Lisa en Bart moet je je staande kunnen houden. Na een 2 uur durende kooksessie met veel te kleine pannen kregen we een heerlijke culinaire maaltijd voorgeschoteld. Later op de avond werden we cultureel bijgeschoold in het seksmuseum om onze tocht te vervolgen naar de Soho.
Moe, maar voldaan kwamen we aan bij de camping waar een ieder die al sliep nog lang genoeg mocht genieten van de vrolijke lach van Thijs. Wij hadden over dit alles uiteraard geen mening. Na een kort nachtje persten we er nog even een crossfit-training uit en konden we nog van het weer genieten op de camping bij het zwembad.Commissie, bedankt voor de organisatie en de rest voor de gezelligheid. Het was zeker een geslaagd weekend!


Batavierenrace 10 t/m 12 mei 2019

Geplaatst door: Hard van Stapel op 15-08-2019

Batavierenrace


Het weekend van 10 tot 12 mei was het zover, het evenement der evenementen. Met welgeteld 24 hardlopers die 50 etappes moesten vullen, kreeg iedereen meer dan waar voor zijn geld. Johannes kon opeens een hoop etappes van zijn bucketlist afschrijven. De echte gelukkigen mochten drie of vier keer en zij die minder kansen hadden zich te bewijzen, haalden op dat moment ook alles uit de kast. Zo legde voorzitter Jeroen de lat hoog bij de eerste etappe waar hij in achtervolging van de universiteitsteams negende werd. Die snelheid werd niet meer gehaald, maar behalve dat Rutger ons even liet schrikken, verliep de Bata meer dan prima. Bart lag trouwens wel 'per ongeluk' in de verkeerde tent te slapen, of was dat weer een verkapte versiertruc? In ieder geval hield Jelle zijn eten binnen en werd 's nachts genoeg herrie gemaakt vanuit de tent van Teun. Teun zelf mocht er na lang aandringen helaas niet bij, waarop hij met liefde ontvangen werd in het paleisje van Angela en Dunja. Uiteindelijk behaalde Currimus 1 een 34e plaats en werd team 2 53e. En dat werd die avond zeker gevierd! 


De Leidse Universitaire Hardloopvereniging Currimus is een jonge studentenvereniging, opgericht in 2007 met het doel hardlopende studenten zowel sportieve als gezellige activiteiten te bieden.

De vereniging is in haar bestaan constant doorgegroeid naar het huidige ledenaantal van 75 enthousiaste studenten van verscheidene achtergronden en sportieve ambities.

Lees meer >>>

Sponsors


Partners