Leidse Studenten Hardloop- en Atletiekvereniging

Loading...


Opheldering


Beste leden!

Er gebeurt zo veel tegelijkertijd dat het lastig is alles helder te krijgen. Vandaar een verhelderend bericht.

Wij zoeken trainers en vrijwilligers voor een drietal zaken. Voor alle punten geldt dat jullie je interesse kan melden aan het bestuur, zei het via mail, app of natuurlijk persoonlijk.

Nieuwjaarsloop
Allereerst is er op 8 januari een hardloopwedstrijd van Leiden Atletiek. De vrijwilligers worden rond 10.00 - 10.30 uur verwacht bij Leiden Atletiek en zijn ergens rond 13.30 uur klaar als de laatste loper binnen is. Als jullie parcourswacht zijn, is een verkeersregelaarsexamen via internet vereist (dat is niet lastig). Dat is dus één dag en is een mogelijkheid om te helpen bij onze bevriende vereniging.

Leiden Marathon
De organisatie van Leiden marathon heeft het USC en Currimus benaderd voor het helpen organiseren van een Studenten Kampioenschap! Uitermate interessant natuurlijk. Studenten kunnen bij het inschrijven voor de wedstrijd aangeven van welke universiteit ze komen. Leidse studenten kunnen zelfs nog een vereniging aangeven. Een wedstrijd ín een wedstrijd ín een wedstrijd!
Wat wordt er dan van ons verwacht? Wij organiseren op zaterdag 20 mei een feest na de nightrun van 5km. Het idee is van 23:30 tot 02:00 in de hal van het USC. Dan is er op zondag 21 mei natuurlijk de wedstrijd. Daar zullen naast studenten ook heel veel burgers aan mee doen. Veel van de deelnemers hebben weinig ervaring met lopen, vandaar dat we een start 2 run plan hebben. Een start 2 run houdt in dat er op vaste dagen op vaste tijden een training is. Bijvoorbeeld op woensdag om 17u vanaf het FSW. Er is dan een "wegkapitein", een ervaren en enthousiaste loper, die ongeveer een uur de leiding neemt over de training. De deelnemende lopers kunnen verschillen per week, maar de wegkapitein moet één keer per week als leider fungeren en zo de deelnemers voorbereiden voor hun wedstrijd.
De periode is januari tot en met mei (de wedstrijd) en er staat een vergoeding tegenover. We zoeken een aantal leden die daarvoor interesse hebben. Wanneer er meerdere leden zijn, dan is er ook wat speling wanneer iemand bijvoorbeeld op vakantie is. De afstanden waarvoor getraind wordt zijn de 10 km en de 21 km. Er zijn hardloopschema s, dus die hoef je niet zelf te bedenken. Er zijn in totaal vier locaties, waarvan wij er twee moeten bemannen (FSW en Gorlaeus/USC). De start2run trainingen vallen niet in het weekend, maar doordeweeks.

Onze eigen wegkapiteinen & assistenttrainers voor de trainerscommissie.
Nu zoeken wij ook nog voor binnen Currimus zelf nieuwe trainers. Het idee lijkt erg op dat van Leiden Marathon, vandaar dat dezelfde term is gebruikt, namelijk wegkapitein (zie ook het bericht Trainerscommissie van 1-12-2016). Het is de bedoeling dat Currimus meerdere hardloopgroepen krijgt, zoals nu geprobeerd wordt op de dinsdag. Daarvoor hebben we leden nodig die op dinsdag (en wellicht donderdag) op basis van het al bestaande hardloopschema een groepje op zich wil nemen. Zo kan er bijvoorbeeld een groep komen die voor het Z&Z circuit 10 km traint, terwijl de ander voor de 15 km traint.
Hiervoor willen wij dus een commissie opstellen, waarin de trainers het schema maken zodat de wegkapiteinen die kunnen vertalen naar hun lopersgroep. Indien daar behoefte aan is, kunnen we de wegkapiteinen ondersteunen in het behalen van hun eigen diploma s.

Hopelijk is het nu iets duidelijker!

Sportieve groetjes,
Dexter

17-12-2016

Inschrijven Geuzenloop


De inschrijving voor de 9e editie van de Geuzenloop van zaterdag 18 maart 2017 is geopend. Teams kunnen zich inschrijven op de website van de Geuzenloop. Currimus leden worden uitgenodigd per mail om zich in te schrijven. Voor contact met de organisatie van de Geuzenloop kunt u een mail sturen naar info@geuzenloop.nl.

11-12-2016

Trainerscommissie


Currimus is op zoek naar leden die wegkapitein willen worden. Wegkapiteinen begeleiden een loopgroep op basis van het loopschema en de routes die de hoofdtrainers hebben gemaakt. Het biedt de lopers de kans om meer groepen te maken en om specifieker te trainen. Er kunnen bijvoorbeeld 10km & halve marathon groepen worden gemaakt.

Lijkt het je leuk om je eigen groepje te begeleiden en te sturen, laat het ons weten en stuur een mailtje naar het bestuur!

01-12-2016

Nieuw bestuur: Floddertje


Maandag 10 oktober is er van bestuur gewisseld. Voor wie het is ontgaan, dit is de nieuwe samenstelling voor het 9e bestuur van Currimus:

Voorzitter: Dexter Wessel
Secretaris: Marga Kooistra
Penningmeester: Frederik Vielhaber
Wedstrijdsecretaris: Karin de Ruiter

Wij hebben er heel veel zin in en gaan ons best doen er een topjaar van te maken!

Bestuur Floddertje Xx


02-11-2016De Leidse Universitaire Hardloopvereniging Currimus is een jonge studentenvereniging, opgericht in 2007 met het doel hardlopende studenten zowel sportieve als gezellige activiteiten te bieden.

De vereniging is in haar bestaan constant doorgegroeid naar het huidige ledenaantal van 75 enthousiaste studenten van verscheidene achtergronden en sportieve ambities.

Lees meer >>>

Sponsors


Partners